Husvagnsservice - Husbilsservice - Landrins Bil 2 – 1

Husvagnsservice och husbilsservice

Fritidsverkstaden hjälper dig oavsett om du är osäker på vad som är fel eller om det är dags för ett test. Från små åtgärder till helrenovering av ert fordon – vi löser det. Eftersom vi hanterar alla sorters husvagnsservice och husbilsservice behöver du aldrig fundera på var du ska vända dig när något krånglar med fordonet.

Fritidsverkstad för ett tryggt mobilt fritidsliv

Vi är auktoriserade KABE- och Adria-återförsäljare och specialister på husvagnar och husbilar. Därför får du alltid förstklassig hjälp i vår fritidsverkstad. Vi hjälper dig med alla typer av service, reparationer och underhåll oavsett fordonets märke och årsmodell. Köper ni er husvagn/husbil från oss är den genomgången och servad innan leverans.

Boka service

Onlineboka ditt besök

Boka service
Hitta till oss

Landrins Bil Sundsvall

Landrins Bil Sundsvall

Gasol & Fukttest

Gasolkontroll och fuktest för att behålla värdet och öka säkerheten kring ditt fritidsfordon.

1 295 kr


Gasoltest, 495 kr

Gör ditt årliga gasoltest hos vår fritidsverkstad.


Fukttest, 995 kr

Låt inte en begynnande fuktskada ”gömma sig” för dig, utan låt proffs göra en ordentlig undersökning

Årsservice

Regelbunden service gynnar dig som fordonsägare, inte minst eftersom regelbundet underhåll bibehåller funktion, säkerhet

2 540 kr

Årsservice Fritidsfordon
 • Kulkoppling
 • Bromsar
 • Axel
 • Gasolsystem
 • Spis/ugn
 • Ventilation
 • Glykol
 • Chassie
 • Batteri
 • Smörjning
 • Däck
 • Trafikbelysning
 • Vatten & Avloppsssystem
 • Kontroll funktion kylskåp
 • Kontroll funktion värmesystem

Årliga gasoltest och täthetskontroller

Gör ditt årliga gasoltest hos vår fritidsverkstad. Då säkerställer vi den här funktionen för ett tryggt campingliv. Genom att söka efter skador och slitage ser vi till att inga oupptäckta läckor följer med på dina resor. Om något problem med gasolen upptäcks kan vi också hjälpa dig hitta en lösning.

Täthetskontrollen utförs årligen av våra servicetekniker som har fackmannamässig utrustning med instrument och utbildning, samt protokollförs i fordonets servicebok och rapporteras även till tillverkaren för uppföljning av garantivillkoren.

Underhållsservice

Utför din årliga underhållsservice eller grundservice av din husvagn eller husbil hos vår fritidsverkstad, vi erbjuder servicepaket för både bodelen och bildelen (chassi).

Regelbunden husbilsservice och husvagnsservice gynnar dig som fordonsägare, inte minst eftersom regelbundet underhåll bibehåller funktion, säkerhet och utseende över tid. Det bidrar även till ett fint andrahandsvärde och framförallt bibehållna garantier från tillverkaren.

Vid underhållsservice av ditt fritidsfordon utför vi bland annat funktionskontroll, provtryckning, okulärbesiktning, smörjning, påfyllnad och belastningstest och åtdragning av en mängd punkter som också protokollförs till ditt serviceprotokoll efter utfört servicebesök.

Förbered din husbil/husvagn inför verkstadsbesöket:

 • Ta fram din försäkring på synlig plats.
 • Töm vattensystem och låt alla kranar vara öppna.
 • Töm tanken för toaletten.
 • Plocka undan i fordonet så det inte ligger saker och inredning i vägen.
 • Lägg fram service- och fukttestböcker för stämpling och registrering.
 • Hämta din husbil eller husvagn senast en vecka efter att den är klar.
 • Av säkerhetsskäl sker bara in- och utlämning på vardagar under verkstadens öppettider.

Inbokad reparation skall avbokas senast 24 timmar innan avtalad tid. Vi debiterar uteblivna besök.

Beställda reservdelar som inte hämtas ut debiteras.

Landrins Bil Sundsvall Fritidsfordon

Montering/Installation av tillbehör

Vi har gott om tillbehör för husvagnar och husbilar till försäljning. Om du tvekar kring vad som passar dig hjälper vi dig hitta rätt. Självklart kan vår fritidsverkstad också hjälpa dig med monteringen, för att tillbehören skall installeras och sitta ordentligt på plats.

Alltid hos Landrins Bil
vintage-car-4

Trygghet med 50 års erfarenhet.

Certifierad personal med lång erfarenhet och senaste uppdateringarna från biltillverkarna.

car-dashboard-speed

Kundservice
0-100 km/h.

Snabba svar där det passar dig bäst – välj mellan chat, mejl, telefon eller besök oss.

car-insurance-hands

Passion för bilar & nöjda kunder. 

En kombination som gör din kundresa till en trygg, säker och trevlig upplevelse. 

Boka service online 

Dags för din Fiat Professional service? Det fixar vi! Boka en tid som passar dig snabbt och smidigt online.

Fukttest

Ett fukttest är ett relativt billigt vis att försäkra dig om att du inte börjar få fuktskador i husvagnen eller husbilen. Så låt inte en begynnande fuktskada ”gömma sig” för dig, utan låt proffs göra en ordentlig undersökning. När de här problemen upptäcks i tid är de mycket lättare att åtgärda. Även på äldre begagnade husvagnar och husbilar är det väl värt kostnaden, för att hålla fordonet i gott skick.

Skadeverkstad

Har olyckan varit framme? Ingen fara – vi hjälper dig! Vi samarbetar med alla försäkringsbolag och tar hand om ditt skadade fordon. Anmäl din fordonsskada genom att fylla i dina och fordonets uppgifter så återkommer vi till dig.

Slitage eller fuktskador

Precis som allt annat utsätts husvagnar och husbilar för ett visst slitage som på sikt kan leda till skador. En väl omhändertagen husvagn är trevligare att vara i. Regelbunden husvagnsservice/husbilsservice gynnar dessutom andrahandsvärdet. Att reparera slitageskador kan dessutom vara en viktig säkerhetsfaktor. Vi åtgärdar slitage innan det blir ett stort problem – eller lagar husvagnar och husbilar där det redan finns utvecklade skador.

Fuktskador och mögel kan försvaga konstruktionen och vara en hälsofara. Om vi upptäcker en fuktskada vid ett fukttest (eller om du redan vet att problem finns) kan vår verkstad reparera din husvagn eller husbil. Vi byter ut det som behöver bytas ut och ser till att den blir hel, ren, torr och fräsch igen.

Viktintyg

Ändra totalvikten på din husvagn eller husbil (Kabe och Adria). Vi hjälper dig med dokument för viktintyg samt registreringsbesiktning och eventuell teknisk förändring.

Garantireparationer

Är du trött på oklarheter kring garantireparationer? Hos vår fritidsverkstad kan du känna dig trygg i att vi är raka i dialogen med dig. Vår kunniga verkstadspersonal utför gärna dina garantireparationer, med tydlighet om vad som gäller kring det som skall utföras.

Fiat Professional service i Sundsvall

Landrins Bil utför Fiat Professional Originalservice i Sundsvall. Regelbundna servicebesök är det bästa för en Fiat, regelbunden och återkommande service säkerställer lång livslängd på din Fiat.

Fiat Professional Service - Landrins BIl – 3
Kontakta oss - Fritidsfordon - Sundsvall - Landrins Bil -

Vill du bli kontaktad?

Skicka ett meddelande, så återkopplar vi till dig.

Vår fritidsfordons anläggning

Landrins Bil finns från Sundsvall i norr till Lund i söder. I Sundsvall ligger vår anläggning fylld med husbilar och husvagnar.

Landrins Bil Sundsvall Siluett 280
Sundsvall

Adria, Kabe, ORA & Sun Living

Mejselvägen 4

060-14 00 00

Besök Landrins Bil Sundsvall