Bilglas - Verkstad - Landrins Bil

Glasverkstad

På Landrins Bil kan vi hjälpa dig med byte av bilglas och reparation av stenskott.

Bilglas hos Landrins Bil

I moderna bilar är din vindruta en bärande del av centrala säkerhetsfunktioner. Därför är det viktigt att när du byter vindruta, inte bara får ett nytt glas – utan att du får rätt vindruta, korrekt monterad och riktigt kalibrerad. Vi hjälper dig med byte av bilglas och reparation av stenskott.

Laga stenskott

Minska risken för större spricka

Boka reparation
Boka vindrutebyte

Byt ut din trasiga ruta.

Boka byte
Erbjudande

Har du fått ett stenskott eller behöver du byta hela vindrutan?

Vi byter till originalrutor för samma självrisk som hos andra. Just nu har vi 30% rabatt på nya torkarblad och fri påfyllning av spolarvätska vid vindrutebyte.

Alltid hos Landrins Bil
vintage-car-4
Trygghet med 50 års erfarenhet.

Certifierad personal med lång erfarenhet.

car-dashboard-speed
Kundservice 0-100 km/h.

Snabba svar där det passar dig bäst.

car-insurance-hands
Passion för bilar & nöjda kunder. 

För en trygg, säker och trevlig kundresa.

Glas - Stenskott - Landrins Bil – 1

Reparera stenskott

I första hand lagar vi rutan men beroende på skadans storlek (större än ca 2.5 cm) och placering kan det vara nödvändigt att byta rutan. Ett stenskott bör lagas så fort som möjligt för att minska risken att det växer till en större spricka

Byta glasruta på bil - Landrins Bil – 2

Vindrutebyte

Vi försöker alltid att reparera en skadad bilruta, men ibland går det inte. Om din vindruta inte går att laga byter vi ut den. Våra verkstäder med specialutbildade bilglastekniker utför vindrutebyte dagligen, du kan också få det gjort i samband med service eller reparation.

Byta torkarblad - Landrins Bil – 1

Torkarblad

När du kör i dåligt väder är det viktigt att du har bra torkarblad på din bil. Torkarbladen bör bytas ut var sjätte månad för att säkerställa optimal sikt och säker körning. Hos Landrins Bil hittar du en original torkarblad till alla våra varumärken. Välkommen till Landrins Bil!

Landrinskortet - Landrins Bil

Landrinskortet

Alltid fulltankat med schyssta och praktiska erbjudanden.

Landrinskortets förmåner gäller enbart hos Landrins Bil och kan inte kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.

Landrins Bils glastjänster

Genom hög tillgänglighet, kvalité och kompetens garanterar vi alla våra kunder både trygghet och enkelhet i sitt bilägande.

På Landrins Bil använder vi oss av de senaste kalibreringsverktygen, välutbildade tekniker och de bästa glasen för att säkerställa din säkerhet och att din bil bevarar sitt originalskick.

Hos oss byts eller lagas ditt glas  alltid på ett professionellt och fackmannamässigt sätt – allt arbete genomförs utifrån specifika protokoll, anpassat efter just ditt bilmärke och din modell.

Och vi har rätt bilrutor för alla våra bilmärken och årsmodeller – oavsett vilken ruta som behöver bytas. När du lämnar bilen till oss på Landrins Bil kan vi garantera att du har en bil som inte bara är säker och håller hög prestanda, utan också bevarar sitt andrahandsvärde.

Välkommen till oss på Landrins Bil för ett professionellt och komplett omhändertagande av dig, din bil och dina glas

Frågor och svar om bilglas

Vägledning på allt som gäller bilglas, laga stenskott och byte av vindruta.

Ett stenskott bör repareras så snart som möjligt för att förhindra att det spricker vidare. Om stenskottet är större än en femkrona eller om det ligger nära kanten av rutan bör det repareras omedelbart.

Ett stenskott är för stort för att repareras om det är större än en femkrona eller om det ligger nära kanten av rutan. Om stenskottet är mindre än en femkrona och ligger minst 3 cm från kanten av rutan kan det vanligtvis repareras. Se vår bild på sidan https://landrinsbil.se/glasverkstad/

Ett stenskott kan vanligtvis repareras på en timme eller mindre.

Kostnaden för att laga ett stenskott varierar beroende på storleken på stenskottet och var det ligger. Vanligtvis kostar det mellan 200 och 500 kronor att laga ett stenskott. Har du Landrinskortet bjuder vi på detta.

Om din bilförsäkring är minst halvförsäkrad ersätts glasskador, till exempel stenskott. I de flesta fall måste du betala en självrisk. Kostnaden är samma oavsett vilken verkstad som gör arbetet, så välj en auktoriserad märkesverkstad

Det finns kit för att laga stenskott hemma, men det är något vi INTE rekommenderar då det är väldigt svårt att få ett bra resultat. Det är bäst att låta en professionell reparera stenskottet.

Om du inte reparerar ett stenskott kan det spricka vidare och påverka siktfältet. I värsta fall kan rutan spricka så mycket att den måste bytas

Du kan minska risken för stenskott genom att:

* Håll avstånd till bilen framför.

* Ligg inte för nära mitten av körbanan.

* Sänk farten vid möte.

Våra glasverkstäder

Även de minsta stenskott kan leda till en sprucken ruta. Undvik onödiga kostnader – låt oss hjälpa dig direkt.

Avesta

Bergslagsvägen 6

0226-363 79

Besök Landrins Bil Avesta
Eskilstuna Bilgård

Strängnäsvägen 15

016-13 33 60

Besök Landrins Bil Eskilstuna Bilgård
Hässleholm

Kaveldunsvägen 2

0451-762 100

Besök Landrins Bil Hässleholm
Lund

Företagsvägen 1

046-32 00 29

Besök Landrins Bil Lund
Västerås Hälla

Fältmätargatan 25

021-38 29 65

Besök Landrins Bil Västerås Hälla
Västerås Hässlö

Fallskärmsvägen 2

021-17 00 88

Besök Landrins Bil Västerås Hässlö
Älmhult

Södra Ringvägen 1

0476-170 70

Besök Landrins Bil Älmhult