Laga stenskott

Alla bilägare vet hur lätt det är att få stenskott. Vissa stora. Andra mindre. Men när kan man laga stenskottet och när måste hela rutan bytas ut?

Aj, stenskott –
plåster eller ny ruta? 

Stenskott kan drabba dig när som helst på året men är vanligast tidig vår när de sandade vintervägarna inte hunnit sopas rena och mycket småsten ligger kvar. 

Vårt tips är att alltid ha stenskottplåster liggande i bilen så att du kan täcka för stenskottet direkt. Det är klart billigare att åtgärda ett stenskott än att vänta och riskera att skadan förvärras så pass att rutan måste bytas ut. Särskilt när temperaturen går ner under nollstrecket är risken för sprickor stor.

Laga stenskott

Minska risken för större spricka

Boka reparation
Boka vindrutebyte

Byt ut din trasiga ruta.

Boka byte
Alltid hos Landrins Bil
vintage-car-4
Trygghet med 50 års erfarenhet.

Certifierad personal med lång erfarenhet.

car-dashboard-speed
Kundservice 0-100 km/h.

Snabba svar där det passar dig bäst.

car-insurance-hands
Passion för bilar & nöjda kunder. 

För en trygg, säker och trevlig kundresa.

Laga stenskott eller byta vindruta?

De flesta stenskott som är mindre än 30 millimeter går att laga och det tar inte mycket mer än en halvtimme. Ibland är det däremot så illa att vindrutan måste bytas ut. Enligt lag gäller det om rutan är sprucken, har fler än tre stenskott, om stenskottet är för stort eller sitter mindre än fem centimeter från fönsterkanten

Behövs det bytas vindruta ska man vara noga med att få rätt ruta till sin bil, och se till att den installeras och kalibreras av en expert. I de flesta moderna bilar sitter flera viktiga säkerhetsfunktioner, kameror och sensorer i vindrutan. Fel ruta eller fel isättning kan resultera i att de inte fungerar som de ska.

Glas - Stenskott - Landrins Bil – 1

Auktoriserade verkstäder

Våra auktoriserade verkstäder använder originaldelar, hos dem får du en ruta som är särskilt anpassad till din bil och till skillnad från vad många tror är de sällan dyrare att anlita. Det är mer prisvärt eftersom originaldelarna och en korrekt isättning gör att garantin bibehålls, andrahandsvärdet hålls uppe och alla säkerhetsfunktioner fungerar som de ska.

Endast självrisk

Bilens hel- och halvförsäkring täcker stenskott och du står enbart för självrisken. Lämnar du in bilen hos en auktoriserad verkstad som Landrins Bil, betalar du bara självrisken på plats och vi sköter sen kontakten med försäkringsbolaget.

Med andra ord är det glasklart var man ska vända sig om man får ett stenskott. Landrins Bil är auktoriserad glasverkstad för flera varumärken och lagar stenskott samt byter vindrutor.

5 snabba tips om stenskott:

– Sätt på ett stenskottsplåster direkt så minskar risken att skadan blir värre. Har du inget nära till hands? Använd genomskinlig tejp.

– Kontakta en auktoriserad verkstad så snart du kan. Ett stenskott kostar inte mycket att laga jämfört med om skadan förvärras och rutan behöver bytas ut.

– Vid glasbyte; anlita en auktoriserad verkstad. Priset är ofta detsamma men fördelen är att de använder originaldelar och har rätt expertis. Det minskar risken för problem med de säkerhetsfunktioner, kameror och sensorer som finns i vindrutan.

– Bilens hel- och halvförsäkring täcker kostnaden, självrisken varierar däremot beroende på om stenskottet går att laga eller vindrutan måste bytas ut. Bilglasbyte påverkar inte bonus eller premie hos försäkringsbolaget.

– Har bilen stenskott som du inte hunnit laga? Be verkstaden fixa dem i samband med bytet till sommardäck. Att laga ett stenskott tar 35-40 minuter, vid glasbyte lämnas bilen oftast in över dagen.

Våra glasverkstäder

Även de minsta stenskott kan leda till en sprucken ruta. Undvik onödiga kostnader – låt oss hjälpa dig direkt.

Avesta

Isuzu, Mercedes-Benz, Nissan & Subaru

Bergslagsvägen 6

0226-363 79

Besök Landrins Bil Avesta
Eskilstuna Bilgård

Citroën, Isuzu, Mercedes-Benz, Nissan, ORA, Peugeot & Subaru

Strängnäsvägen 15

016-13 33 60

Besök Landrins Bil Eskilstuna Bilgård
Lund

Mercedes-Benz

Företagsvägen 1

046-32 00 29

Besök Landrins Bil Lund
Sundsvall

Isuzu, Mercedes-AMG, Mercedes-Benz & Nissan

Bergsgatan 120

060-14 00 70

Besök Landrins Bil Sundsvall
Västervik

Isuzu & Mercedes-Benz

Industrigatan 3

0490 – 132 50

Besök Landrins Bil Västervik
Västerås Hälla

Isuzu, Nissan, ORA & Subaru

Fältmätargatan 25

021-38 29 65

Besök Landrins Bil Västerås Hälla
Västerås Hässlö

Mercedes-AMG & Mercedes-Benz

Fallskärmsvägen 2

021-17 00 88

Besök Landrins Bil Västerås Hässlö