Laddhybrider

Upplev flexibel körning med en laddhybrid – kör de flesta av dina dagliga resor helt på el, när du ska åka längre tar den effektiva förbränningsmotorn över och tar dig dit du ska. Hos oss hittar du ett brett utbud av laddhybrider från några av klassens största varumärken.

Hitta rätt laddhybrid för dig.

Utforska våra laddhybrider här på sidan eller kontakta oss direkt så hjälper vi dig till din laddade körupplevelse.

Provkör en laddhybrid idag

Provkör en elbil och upplev dess fördelar hos oss på Landrins Bil – boka snabbt och smidigt online.

Laddhybriden – kärt barn har många namn

Laddhybrid, plug-in hybrid eller PHEV – kalla den vad du vill. Laddhybridens samverkan mellan elmotor och förbränningsmotor är en kraftfull mix som passar nästan alla körbeteenden.

Laddhybrid, Plug-in hybrid eller PHEV. Vad är skillnaden på de olika begreppen som dyker upp i laddhybrid-sammanhang? Svaret är ingen alls! Det är bara olika benämningar på en och samma teknik.


Laddhybriden drivs av två motorer; en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. Laddhybridens batteri laddas precis som en helt eldriven bil genom att pluggas in via sladd i en laddbox eller laddstolpe. Samverkan mellan de två motorerna gör sen att du kan välja mellan eldrift och ditt förbränningsalternativ –  på så sätt får du total kontroll och lägre avgasutsläpp.

Ett av de starkaste argumenten för laddhybrider är just flexibiliteten att kunna köra på både el och diesel eller bensin. Elen räcker till att köra de flesta av dina dagliga resor utsläppsfritt medan förbränningsmotorn möjliggör längre sträckor. Och du kan spara tusenlappar varje månad jämfört med motsvarande körning i en traditionell bensin- eller dieselbil.

Ytterligare en fördel är att du får en bonus från staten när du köper en laddhybrid – bonusen är känd som Bonus Malus och varierar beroende på modellens Co2-utsläpp. Addera sen de låga milkostnaderna, en lägre fordonsskatt jämfört med bensin- eller dieselbilar och lågt förmånsvärde. Matematiken är enkel: Det är en bra affär att köra laddhybrid – både som privatperson och företag.

Frågor och svar om laddhybrider

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna kring laddhybrider. Och svaren så klart.

En laddhybrid är en bil som har två motorer: en motor som drivs av bensin eller diesel och en motor som drivs av el. Bilens batteri laddas via sladd som pluggas in bilens ladduttag .

Det snabba svaret är att en elbil är en bil som enbart drivs av el, alltså 100% elektricitet. En laddhybrid har istället en elmotor och en förbränningsmotor som samverkar. Laddhybridens batteri har inte lika lång räckvidd som en ren elbil och även om den varierar beroende på märke, modell, körstil och årstid brukar den vara ungefär 3-6 mil.

En laddhybrid laddas, precis som en elbil, bäst via en laddbox som kan installeras i anslutning till ditt hem. Skulle batteriet lysa rött när du är ute på vägarna och kör har de flesta bensinstationer laddstationer för eldrivna fordon. Dessutom erbjuder flertalet parkeringsplatser, köpcentrum och gym idag laddstolpar så att du smidigt kan ladda din bil när den står parkerad och du gör annat.

Det snabba svaret är nej, det mesta av laddningen sker via en sladd och en laddstolpe/laddstation när bilen står parkerad, helst över natten.  (Vill du läsa mer om hur du laddar din laddhybrid hittar du svaret på det i fråga tre.)

Den stora skillnaden är att i laddhybrider kan du plugga in en sladd i bilens ladduttag och ladda batteriet via elnätet (därav namnet plug in hybrider). Elhybrider använder i stället bara överskottsenergi från inbromsningar och frirullning för att ladda batteriet – de går alltså inte att ladda via sladd. En laddhybrid har också längre räckvidd än en elhybrid.

Landrins Bil - Bli kontaktad - Ny

Vill du bli kontaktad?

Skicka ett meddelande, så återkopplar vi till dig.

Alltid hos Landrins Bil
vintage-car-4
Trygghet med 50 års erfarenhet.

Certifierad personal med lång erfarenhet.

car-dashboard-speed
Kundservice 0-100 km/h.

Snabba svar där det passar dig bäst.

car-insurance-hands
Passion för bilar & nöjda kunder. 

För en trygg, säker och trevlig kundresa.