Småbilar

Låt inte storleken lura dig. Det finns många anledningar att välja en mindre bil – låga ägandekostnader, mindre utsläppsnivåer, riktig körglädje och busenkel parkering för att nämna några.

Hitta en liten bil för dig.

Upptäck vårt breda utbud av små bilar här på sidan eller kontakta oss gärna direkt så hjälper vi dig.

Provkör en bil idag

Provkör din favoritbil bland våra småbilar hos oss på Landrins Bil – boka snabbt och smidigt online.

Små bilar med stora möjligheter.

Den lilla bilens spännande resa har kommit långt, och den fortsätter tack vare ännu säkrare modeller, låga driftkostnader och stora körupplevelser.

Småbilar är vad de heter, små personbilar. Det finns inga exakt mått eller bestämmelser för hur liten en småbil måste vara, men man brukar räkna bilar som är mellan 3,5–4,3 meter i längd till småbilsklassen. Och gemensamt för bilarna i den här klassen är att de alla är kompakta, bränslesnåla och väldigt smidiga.

Kör du mycket i stadsmiljö, pendlar eller behöver en smidig och billig andrabil till familjen passar småbilen utmärkt. Och det kompakta yttre till trots så finns det oväntat rymliga modeller även i småbilsklassen – många lika perfekta för parets weekendresor som vardagens alla långa och korta resor.

Till skillnad från vad många tror är dagens småbilar riktigt säkra. Ofta har de högre säkerhet än många äldre stora bilar och de får inte sällan högsta betyg i europeiska utvärderingsprogrammet för säkerheten i nya bilar – Euro NCAP. I dag kan du med andra ord tryggt och säkert köra smått, vart du än ska.

En liten bil är också lika med lägre kostnader. Små bilar har ofta mindre motorer och är därför mer bränslesnåla och billigare i drift än sina större syskon. Låga koldioxidutsläppsvärden gör dessutom fordonsskatten lägre och skulle du välja en liten elbil, ja då blir dina kostnader ännu mindre.

Landrins Bil - Bli kontaktad - Ny

Vill du bli kontaktad?

Skicka ett meddelande, så återkopplar vi till dig.

Alltid hos Landrins Bil
vintage-car-4

Trygghet med 50 års erfarenhet.

Certifierad personal med lång erfarenhet och senaste uppdateringarna från biltillverkarna.

car-dashboard-speed

Kundservice
0-100 km/h.

Snabba svar där det passar dig bäst – välj mellan chat, mejl, telefon eller besök oss.

car-insurance-hands

Passion för bilar & nöjda kunder. 

En kombination som gör din kundresa till en trygg, säker och trevlig upplevelse.