SUV

Sätt dig bekvämt och njut av våra suv-bilar från några av branschens mest framstående tillverkare. Hos oss hittar du små, mellanstora och stora suvar – välj mellan fyrhjulsdrift, laddhybrider och rena elbilar.

Hitta rätt SUV för dig.

Upptäck vårt breda utbud av den populära suven här på sidan eller kontakta oss gärna direkt så hjälper vi dig till din suveräna körupplevelse. 

Provkör en SUV idag

Provkör en SUV och upplev dess fördelar hos oss på Landrins Bil – boka snabbt och smidigt online.

SUV – den nya familjebilen.

Suvarnas framfart på svenska vägar de senaste åren kan inte ha undgått någon. Men vad gör modellen så populär hos allt från barnfamiljer till förstabilsköpare och företagare?

SUV, en term som blivit allt vanligare de senaste åren. Men vad betyder den egentligen? Akronymen SUV står för Sport Utility Vehicle och är tänkt att beskriva en modell som klarar av både komfortabel körning i stan och tuffare terräng på landsbygden. En SUV-bil är alltså vad den heter – sport och funktion i ett.

Men hur kommer det sig då att en SUV kan vara både sportig och med god framkomlighet? I huvudsak beror det på att en SUV har hög markfrigång (d.v.s. att det är ett stort avstånd mellan marken och bilens underrede). Den höga markfrigången ger bilen dess karaktäristiska drag och kvaliteter; god framkomlighet, enkel att kliva i och ur, smidig att lasta, bra överblick för förare och passagerare och säker – för att nämna några.

Du har säkert hört att en SUV även kallas för stadsjeep, en benämning som också stämmer ganska väl tycker vi. Jeepen har sin historia som ett renodlat terrängfordon, inte sällan använd av militär och i områden där bilens framkomlighet är direkt avgörande. Adderar du sedan ett rejält kryddmått ”stad” framför det – komfort, säkerhet, innovation och teknik – ja, då ringar det in dagens moderna SUV-modeller. 

Anledning till modellens popularitet idag är just den unika kombination av kvaliteter som en SUV erbjuder – och som gör att den passar både dig som kör i stadsmiljö och dig som kör i tuffare terräng på landsbygden. Så vill du också ha en bil som inte bara tar sig fram vart du än vill åka, utan också är bekväm, praktisk och säker att åka i, ja då har även du hittat rätt i en SUV.

Landrins Bil - Bli kontaktad - Ny

Vill du bli kontaktad?

Skicka ett meddelande, så återkopplar vi till dig.

Frågor och svar om SUV

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna kring SUV. Och svaren så klart.

Det finns ingen exakt definition av vilka bilar som ska benämnas som SUV. Men de bilar som brukar räknas till segmentet är modeller med hög markfrigång, god framkomlighet och ofta med stora motorer och bagageutrymmen.

Det finns många anledningar att välja en SUV; säkerheten, sitthöjden, översikten, framkomligheten samt storleken på kupé och bagageutrymme, är några av dem.

Inte alla tillverkare gör skillnad på de två eftersom att de båda är väldigt lika och skillnaderna är svåra att definiera. Men de tillverkare som gör skillnad på SUV och Crossover menar att den ligger i att en SUV är byggd på en SUV-plattform och Crossover på en personbilsplattform. Men att det skulle vara ett argument för eller emot någon av dem låter vi vara osagt, finfina bilar är de i alla fall.

Alltid hos Landrins Bil
vintage-car-4
Trygghet med 50 års erfarenhet.

Certifierad personal med lång erfarenhet.

car-dashboard-speed
Kundservice 0-100 km/h.

Snabba svar där det passar dig bäst.

car-insurance-hands
Passion för bilar & nöjda kunder. 

För en trygg, säker och trevlig kundresa.