Landrins Bil förvärvar två fullserviceanläggningar i Småland

Landrins Bil växer och utökar sin verksamhet till Småland. Från 1 september finns familjeföretaget Landrins Bil, återförsäljare av bland annat Mercedes-Benz och Nissan, även i Vimmerby och Västervik. ”Valet att etablera oss i Småland är ett naturligt steg på vår resa framåt. Det ger oss bra nationell täckning och vi kan erbjuda fler vårt breda utbud av kvalitetsfordon och tjänster”,  säger Kenneth Landrin, vice vd och delägare på Landrins Bil. 

I en tid då Coronapandemin har bromsat in bilmarknaden i stort växer Landrins Bil med ytterligare två anläggningar. Från september blir Holmström Bil i Vimmerby och Västervik en del av Landrins Bil, som redan i dag har sju anläggningar på fem orter runtom i landet. 

– Det känns extra kul att kunna presentera det här förvärvet med tanke på de tuffa tider som vår bransch och hela ekonomin befinner sig i. Det ser jag som ett styrkebesked och ett kvitto på våra medarbetares hårda arbete, säger Kenneth Landrin, vice vd och delägare på Landrins Bil.

Förvärvet inkluderar två fullserviceanläggningar med försäljning, service och verkstad. Företagets 33 medarbetare går också över till en anställning i Landrins Bil – vilket innebär att familjeföretaget då blir mer än 300 medarbetare i koncernen.

– Jag ser fram emot att välkomna våra nya småländska kollegor till Landrins-teamet, säger Kenneth Landrin. Valet att etablera oss i Småland är ett naturligt steg på vår resa framåt. Det ger oss bra nationell täckning, vi kommer närmare befintliga kunder och kan framförallt erbjuda fler våra tjänster, vår service och vårt breda utbud av kvalitetsfordon.

Familjeägda Landrins Bil grundades 1968 i Avesta och är i dag agent för Mercedes-Benz och auktoriserad återförsäljare av Nissan, Kia, Subaru, Kabe, Adria, Sun Living samt Mercedes-Benz transportbilar och lastbilar. Företaget har anläggningar i Västerås, Sundsvall, Avesta, Lund och Eskilstuna. Från september finns de också i Vimmerby och Västervik.  I koncernen har Landrins Bil idag 270 anställda och omsätter ca 1,8 miljarder.